Design-ul holistic reprezintă o abordare ce ia în considerare sănătatea mentală, fizică și energetică a corpului uman în întreg procesul de proiectare a spațiilor interioare, având scopul de a susține o stare de wellness prin menținerea câmpului energetic curățat și echilibrat.

Design interior holistic.

Totul pornește de la ce își dorește și cu ceea ce simte că rezonează beneficiarul, astfel fiecare proiect este unic, fiind croit pe energia subtilă și pe necesitățile acestuia.

Pentru a realiza un interior funcțional, pentru început trebuie înțeles faptul că spațiul în care locuim sau în care ne petrecem timpul afectează modul în care desfășuram orice activitate, dar și felul în care percepem sau acționăm în viața de zi cu zi.

Astfel, în proiectele concepute de noi accentul este pus pe găsirea echilibrului și a fluxului benefic de energie al spațiului dumneavoastră prin intermediul: terapiei și psihologiei culorilor, design-ului biofilic, litoterapiei, Feng Shui-ului tradițional, design-ului Ayurvedic, obiectelor și pieselor de mobilier care protejează corpul de radiații EMF.

Totodată în filozofia acestei tipologii de proiectare sustenabilitatea și proveniența obiectelor, a materialelor și a finisajelor din surse regenerabile reprezintă un punct cheie, precum și utilizarea elementelor compuse din origini naturale în proporții cât mai mari.

Alegerea finisajelor fără compuși organici volatili (COV) sau a altor substanțe chimice nocive subliniază atenția pe care dorim să o acordăm sănătății dumneavoastră pe termen lung, fiind totodată estetice.

Sunt luate în considerare doar modalitățile de proiectare holistice pe care clientul dorește să le integreze, astfel spațiul interior devine o oglindă a dorințelor și nevoilor sale.

De asemenea, introducerea simbolurilor, a cristalelor sau a obiectelor cu semnificații ezoterice este una strict facultativă; design-ul de interior holistic fiind în esență un spațiu care contribuie la stabilizarea și armonizarea energiei pozitive dintr-o încăpere, acest lucru rezultă într-un mod diferit de exprimare pentru fiecare proiect și client în parte.

Ce presupune acest tip de proiectare?

 FAQs

  • 1. Consultare cuprinzătoare:

    Inițiem procesul holistic de design interior cu o consultație detaliată pentru a înțelege stilul de viață, preferințele și obiectivele de bunăstare ale clientului.

    2. Echilibru energetic cu ajutorul Feng Shui-ului:

    Integrarea principiilor Feng Shui pentru a armoniza fluxul de energie (Qi) în interiorul spațiului, optimizând influențele pozitive asupra sănătății, prosperității și bunăstării generale.

    3. Elemente ayurvedice și paleta de culori:

    Încorporarea principiilor ayurvedice, selectând materiale și culori care rezonează cu dosha (tipul de energie) unică a clientului pentru a crea un mediu echilibrat și cuprinzător elementului specific.

    4. Materiale naturale și durabile:

    Prioritizarea utilizării materialelor ecologice și durabile, conectând spațiul la elementul natural și promovând un mediu de viață în armonie cu acesta.

    5. Design funcțional și intuitiv:

    Asigurarea faptului că amenajarea și design-ul sporesc funcționalitatea, menținând în același timp un flux intuitiv care sprijină activitățile și ritualurile zilnice ale ocupanților.

    6. Iluminat și ventilație:

    Optimizarea luminii naturale și a ventilației, luând în considerare impactul asupra ritmurilor circadiene și a stării generale de bine, și completarea acesteia cu un iluminat artificial proiectat cu atenție.

    7. Încorporarea design-ului biofilic:

    Aducerea naturii în interior prin elemente de design biofilic, cum ar fi plantele și texturile naturale, favorizând o conexiune mai profundă cu mediul înconjurător.

    8. Spații de wellness personalizate:

    Amenajarea de spații de wellness dedicate, cum ar fi colțuri de meditație, zone de yoga sau zone de relaxare, etc.

    Aceste spații sunt adaptate la nevoile specifice de bunăstare și sănătate ale clientului.

    9. Spații fără dezordine:

    Adoptarea minimalismului și a principiilor acestuia pentru a crea un mediu senin și organizat care să sprijine claritatea mentală și echilibrul emoțional.

    10. Selecția holistică a mobilierului:

    Curatarea mobilierului care acordă prioritate confortului, ergonomiei și practicilor durabile, asigurându-ne că acestea contribuie pozitiv la energia generală a spațiului. Sunt introduse obiecte care sa crească energia pozitivă, care sa protejeze corpul de radiații EMF, etc.

    11. Artă și selecții personale:

    Integrarea obiectelor de artă și a selecțiilor personale care rezonează cu valorile clientului, promovând un sentiment de conexiune și bunăstare emoțională.

    12. Evaluare și adaptare continuă:

    Evaluarea și adaptarea continuă a designului pentru a se alinia la nevoile și experiențele în continuă evoluție ale ocupanților, asigurând un spațiu care se dezvoltă în armonie cu locuitorii săi.

  • Dorim să producem un spațiu care să rezoneze cu principiile dumneavoastră, de aceea în cadrul primei întâlniri se discută aceste aspecte încât rezultatul sa fie unul cât mai în concordanță cu viziunea și dorințele inițiale. Astfel, orice principiu enumerat mai sus poate fi sau nu introdus în proiect.

    De asemenea, orice altă componentă pe care beneficiarul o consideră potrivită, este binevenită.

  • În urma discuției inițiale se stabilește dacă această tipologie este abordarea potrivită proiectului și viziunii dumneavoastră asupra spațiului interior.

    Tiger 98 Atelier oferă și servicii de design interior realizat într-o manieră tradițională pentru clienții care preferă pentru realizarea spațiilor durabile și confortabile o tipologie clasică.